print_label | resize_label

Connect in Health är en portal som riktar sig till sjukvårdspersonal i Sverige. För tillgång till portalen registrera dig nedan. Är du redan registrerad - logga in här intill.

Lungcancer

Lungcancer - information om lungcancer

Lungcancer

Lungcancer orsakas främst av rökning. Förr var det större andel män som drabbades men idag är det i stort sett lika andel män som kvinnor som insjuknar. De allra flesta som drabbas är 60 år fyllda eller äldre.

Den allra vanligaste orsaken till lungcancer är rökning men även vissa miljöer, exempelvis i bostadshus där asbest eller radon existerar, ökar risken för lungcancer – särskilt i kombination med rökning.

Ofta har sjukdomen hunnit skrida långt innan den upptäcks och symtomen börjar visa sig. Idag är dock chanserna att överleva och att leva med god livskvalitét under sjukdomsperioden betydligt bättre än tidigare. Det vanligaste och första symtomet på lungcancer brukar vara hosta, antingen torr- eller slemhosta, ibland med blod i.

Andra symtom är andfåddhet, viktnedgång, svullna lymfkörtlar, lunginflammation och smärta i bröstkorgen.

Läs mer om:

Du som är sjukvårdspersonal kan registrera dig nedan för att få tillgång till Connect in Health där du kan läsa mer om AstraZenecas läkemedel inom onkologi. Här finns också illustrativa bilder som kan användas i presentationer och utbildningsmaterial.

Få tillgång till Connect in Health

Arbetar du inom sjukvården? Då är du välkommen att registrera dig för att få tillgång till Connect in Health för sjukvårdspersonal.

Tillgång till Connect in Health för sjukvårdspersonal

Tar dig vidare till information om patientsajter

 

 

Patientsajter och appar

Levamedkol.se

Läs mer om att leva med KOL

Astma.com

Fakta om astma hos vuxna och barn

Cancer.nu

Information om olika cancertyper

Minaframsteg.se

Motivationsprogram för dig med typ 2-diabetes

AstraZeneca

AstraZeneca.se

Läs mer om bioläkemedelsföretaget AstraZeneca dess forskning och läkemedel.