print_label | resize_label

Connect in Health är en portal som riktar sig till sjukvårdspersonal i Sverige. För tillgång till portalen registrera dig nedan. Är du redan registrerad - logga in här intill.

Bröstcancer

Den vanligaste formen av cancer bland kvinnor

Bröstcancer

Bröstcancer är en tumörform som utvecklas i bröstet, antingen i mjölkgångarnas celler (duktal cancer) eller i mjölkkörtlarna (lobulär cancer), mycket sällan utvecklas den i bindväven mellan mjölkkörtlarna. Cancercellerna kan vara alltifrån mycket aggressiva och växa snabbt eller öka i antal under en långsam process, det är olika från fall till fall. Sprids cancercellerna i kroppen bildar de så kallade metastaser, dottertumör. Detta sker dock oftast när cancertumören inte upptäckts och under flera år hunnit växa i bröstvävnaden.

Bröstcancer delas in i olika stadier beroende på hur långt framskriden sjukdomen är. Genom mammografi kan man upptäcka bröstcancer i det allra första stadiet medan senare stadier ofta upptäcks genom att man känner en knöl i bröstet. Upptäcks bröstcancern tidigt är risken mindre att den hunnit sprida sig längre än till bröstvävnaden och genom olika behandlingar har kroppen en större chans att bli frisk igen.

Lär mer om:

Du som är sjukvårdspersonal kan registrera dig nedan för att få tillgång till Connect in Health där du kan läsa mer om läkemedel från AstraZeneca vid bröstcancer. Här finns också illustrativa bilder som kan användas i presentationer och utbildningsmaterial.

Få tillgång till Connect in Health

Arbetar du inom sjukvården? Då är du välkommen att registrera dig för att få tillgång till Connect in Health för sjukvårdspersonal.

Tillgång till Connect in Health för sjukvårdspersonal

Tar dig vidare till information om patientsajter

 

 

Patientsajter och appar

Levamedkol.se

Läs mer om att leva med KOL

Astma.com

Fakta om astma hos vuxna och barn

Cancer.nu

Information om olika cancertyper

Minaframsteg.se

Motivationsprogram för dig med typ 2-diabetes

AstraZeneca

AstraZeneca.se

Läs mer om bioläkemedelsföretaget AstraZeneca dess forskning och läkemedel.