print_label | resize_label

Connect in Health är en portal som riktar sig till sjukvårdspersonal i Sverige. För tillgång till portalen registrera dig nedan. Är du redan registrerad - logga in här intill.

Astma

Inspiration, kunskap och verktyg

Astma

Astma orsakas av en inflammation i luftvägarna som i sin tur orsakas av en allergi eller infektion, eller skadliga ämnen i miljön. Den viktigaste faktorn är dock den ärftliga. Upplevelsen av astma kan skifta från person till person och en och samma person kan uppleva sjukdomen på olika sätt från gång till gång.

Hos personer med astma är de inflammerade luftrören extra känsliga. Ansträngning eller faktorer i omgivningen som irriterar dem, till exempel rök, damm, avgaser och parfymer, gör att det bildas slem eller att luftrören drar ihop sig i kramp.

Läs mer om:

Här kan du som är sjukvårdspersonal läsa mer och ta del av olika medicinska utbildningar, riktlinjer, patientsajter och mer om våra läkemedel för behandling av astma, när du registrerar dig här nedan.

Få tillgång till Connect in Health

Arbetar du inom sjukvården? Då är du välkommen att registrera dig för att få tillgång till Connect in Health för sjukvårdspersonal.

Tillgång till Connect in Health för sjukvårdspersonal

Tar dig vidare till information om patientsajter

 

Patientsajter och appar

Levamedkol.se

Läs mer om att leva med KOL

Astma.com

Fakta om astma hos vuxna och barn

Cancer.nu

Information om olika cancertyper

Minaframsteg.se

Motivationsprogram för dig med typ 2-diabetes

AstraZeneca

AstraZeneca.se

Läs mer om bioläkemedelsföretaget AstraZeneca dess forskning och läkemedel.